Nieuwsoverzicht

M-System verkrijgt Gouden Garantiekeurmerk

Breda, 12 mei 2016, Boretti B.V., hét kitchen lifestyle merk heeft vandaag uit handen van de CEO van Certimark, Stephan Bosman, hét 5-sterren Gouden Garantiekeurmerk verkregen. Wie keukenapparatuur en outdoor producten van Boretti of M-system koopt, kan rekenen op een garantieservice van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Certimark, hét garantiekeurmerk van Nederland, heeft het garantievoorwaardendocument en de serviceorganisatie van Boretti objectief beoordeeld met een 5-sterren garantieklasse.

Certimark inventariseert op een onafhankelijke manier in hoeverre de garantieservice van fabrikanten en detaillisten voldoet aan de wettelijke bepalingen in het consumentenrecht én aan de verwachtingen van de consument. Samen met Tilburg University is er een algoritme ontwikkeld, dat garantie meetbaar maakt aan de hand van een aantal garantie-indicatoren. Is de garantie heel erg goed, dan krijgt een product vijf sterren. Zijn de garantievoorwaarden en -service op een product zeer matig, dan wordt er één ster toegekend. Boretti B.V. heeft, na het succesvol afronden van de Certimark garantie-audit, de maximale score behaald.

Erkenning van goed garantiebeleid
Voor Boretti bevestigt het Gouden Garantiekeurmerk het goede beeld van haar garantiebeleid en servicestrategie. Boretti heeft op alle fronten haar garantievoorwaarden onder de loep genomen en aangepast aan de consumentenverwachting. Zo is de coulanceregeling duidelijk omschreven, is er een uitgebreide garantiedekking met bijvoorbeeld een leenapparaat en wordt de claim binnen een werkweek opgelost.

Klaas Siebrand, servicemanager Borretti: “Als kwalitatief vooraanstaand merk moet je ook als het gaat om garantie en service dusdanig handelen. Daar kan geen andere vorm van reclame tegenop”.

Toename consumentenvertrouwen
De behoefte aan zekerheid over de kwaliteit van garantieservice neemt toe. Consumenten komen bij het claimen van een garantie regelmatig voor verrassingen te staan, zoals: bijkomende voorrij- of arbeidskosten, geen leenproduct beschikbaar, geen service aan huis en accessoires die zijn uitgesloten van garantie. Boretti B.V. toont met het Certimark Garantiekeurmerk de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar garantiedesign aan. Een goed garantiekeurmerk verkleint de risicoperceptie van consumenten in het aankoopproces.